Groep 1/2

Welkom op de groepspagina van groep 1 en 2! Onze leerkrachten zijn juf Daniëlle en juf Marjorie.

We hebben naast ons eigen lokaal, met digibord op kleuterhoogte, de beschikking over een riant speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen. Ook is er op het nieuwe natuurlijke schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartenlust te klimmen, glijden, graven, rijden en rennen! Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt.

Thema's
In de kleutergroepen werken we thematisch, dat wil zeggen dat we in blokken van een aantal weken werken aan 1 thema. Dit doen we om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Aan deze thema's worden door de leerkrachten nieuwe doelen gekoppeld. Dit kunt u terug zien in de werkjes, de aankleding van de klas en de thematafel. Via Klasbord proberen we de ouders elke week op de hoogte te houden van al onze activiteiten en doelen. De doelen die we gebruiken komen uit onze methode Onderbouwd.

Zelfstandigheid
We werken in de groep met een kiesbord, elke dag moeten de kinderen hun foto hangen bij het werkje/de activiteit. De hulpjes mogen als eerste kiezen, daarna gaat er per dag een ander groepje eerst. Er hangen ook een aantal werkjes bovenaan het bord, aan de rechterkant mag het kind de foto ophangen als het werkje klaar is.

Handige weetjes
Om 8.20 uur gaat de deur open en zijn de kinderen van harte welkom! We starten elke dag met een inloop. Bij elk groepje ligt een opdracht klaar. De kinderen gaan aan het werk met ontwikkelingsmateriaal of spelen in een hoek.
Op donderdag gaan we gymmen in ons speellokaal. Voor elke vakantie wordt de gymtas mee naar huis gegeven om de kleren uit te wassen.

In het informatieboekje voor nieuwe kleuters staan nog veel meer handige weetjes.

Nieuwsgierig geworden naar onze klas en hoe wij werken? Maak gerust eens een afspraak en kom gezellig bij ons spelen!